Imprezy i uroczystości
Wielkanoc
Aukcja
Wszystkie strony

Święto pieczonego ziemniaka, zakończenie lata

Dnia 14.09.2016 r. Stowarzyszenie "Persona" zorganizowało  festyn sportowo- rekreacyjny pn. "Święto pieczonego ziemniaka, zakończenie lata".
Współorganizatorem festynu był Urząd Miasta Legnicy.
W programie imprezy:

- pieczenie ziemniaków i kiełbasek na grillu
- konkurs na najpiękniejszy bukiet oraz ludzika wykonanego z ziemniaka

- konkursy sportowe

- tańce i śpiewy przy zespole Al Fine

Wioska indiańska

4 czerwca 2011 roku przy współudziale Prezydenta Miasta Legnicy zorganizowaliśmy już XIII imprezę integracyjną pod nazwą “Wioska Indiańska”. Impreza miała na celu wspólną zabawę z naszymi przyjaciółmi z zaprzyjaźnionych ośrodków wsparcia, warsztatów terapii zajęciowej oraz innych organizacji skupiających osoby niepełnosprawne.

Wszyscy obecni wystawili swoje stoiska prezentując swoje możliwości i osiągnięcia w postaci warsztatów tematycznych.

Imprezę uświetnił swoim występem oraz prowadzeniem zespół Catawba, który zabawami, strojami oraz scenerią przypominał nam o wiosce indiańskiej, panującej tam atmosferze oraz życiu i kulturze Indian.

Oczywiście wszyscy bawili się bardzo dobrze a podniebienie i kubki smakowe zaspokojone zostały przez pyszną zupę gulaszową, pieczone kiełbaski i przepyszne ciasto.

Do Parku przybyli również i życzyli nam dobrej zabawy Zastępca Prezydenta Miasta Legnicy Pani Dorota Purgal oraz Pełnomocnik ds. Osób Niepełnosprawnych Pan Grzegorzem Żądło. W trakcie imprezy przybył również Pan Prezydent Miasta Legnicy Pan Tadeusz Krzakowski oraz Poseł na Sejm RP Pan Robert Kropiwnicki.

Flop

21 maja 2011 uczestniczyliśmy w organizowanej przez Platformę Organizacji MOST – POMOST festiwalu organizacji pozarządowych FLOP SHOW II. Celem festiwalu była prezentacja wszystkich organizacji pozarządowych działających na terenie miasta Legnicy, pokazanie ich dorobku i osiągnięć. Oczywiście nie mogło zabraknąć na tej imprezie naszego Stowarzyszenia.

Festiwal rozpoczęła parada wszystkich organizacji a następnie każdy mógł zaprezentować się na swoim stoisku zlokalizowanym w Galerii Piastowskiej.

Na ten dzień przygotowaliśmy prezentację multimedialną, którą każdy zainteresowany mógł obejrzeć oraz próbkę naszych możliwości w postaci dekoracji kwiatowych wykonanych przez nasz ośrodek oraz pomoce zajęć terapeutycznych jakimi dysponujemy. Oczywiście licznie stawiliśmy się na tę uroczystość co widać na załączonych zdjęciach.

Wielkanoc

Jak tradycja każe, tak i nasze Stowarzyszenie przygotowało naszym uczestnikom wspólne śniadanie wielkanocne. Oczywiście nie zabrakło na stole żurku, białej kiełbasy, przepysznego wielkanocnego piernika i wszystkich tych, którzy nam dobrze życzą.

Jak zwykle ucztowaliśmy w bardzo podniosłej i miłej atmosferze.

Aukcja